Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendező: Stephen J. Anderson, Don Hall
Szinkronhangok: Jim Cummings, Jack Boulter, Travis Oates, Bud Luckey, Tom Kenny, Craig Ferguson, Kristen Anderson-Lopez, Wyatt Hall, Huell Howser

Játékidő: 69 perc
Bemutató:
USA 2011. Június 15. - Magyarország 2011. Július 7.
Bevétel: $ 49,871,429

MICIMACKÓ (eredeti cím: Winnie the Pooh) 2011-ben bemutatott amerikai 2D-s számítógépes animációs film, amely az 51. Disney-film rendezői Stephen J. Anderson és Don Hall. Az animációs játékfilm producerei Peter Del Vecho és Clark Spencer. A forgatókönyvet Clio Chiang, Don Dougherty, Brian Kesinger, Nicole Mitchell, Jeremy Spears és Kendelle Hoyer írta, a zenéjét Henry Pryce Jackman szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés filmvígjáték. A film része a Walt Disney Klasszikusok történelmének, és a legújabb része a Disney Micimackó filmsorozatának. Alapjául Alan Alexander Milne Micimackó című regénye és az 1977-es Micimackó kalandjai szolgál, amit szintén a Disney készített. A film a második adaptációja Milne művének, amely az előző filmhez hasonlóan szintén, a regény történetét eleveníti meg. Annak ellenére, hogy a Disney bevezette a számítógép animációs filmek gyártását, a Micimackó elődeihez hűen, hagyományos, kézzel rajzolt technikával készült.

A film cselekménye három Micimackó történetet mond el, Milne művei közül. Az első azt dolgozza fel, amelyben Füles elveszíti a farkát, és többiek új farokpótlót, próbálnak találni a mindig búskomor csacsinak. A második azt mutatja be, hogyan találkozott Malacka egy Elefánttal. A harmadik pedig azt a történetet vetíti elénk, amelyből megtudhatjuk, mivel tölti Róbert Gida a reggeleit. Amikor a Százholdas Pagony lakói azt üzenetet kapják, hogy Róbert Gidát foglyul ejtette egy mindenki által félt, rettenetes (ám képzeletbeli) szörnyeteg a "Rögvest", merész expedíciót indítanak barátjuknak a megmentésére (hasonlóan, ahogy a Micimackó visszatér c. részben).
A történetek ebben a filmben egy szálon futnak, ellentétben a Micimackó kalandjaiban, ahol minden történet egy újabb fejezetre bomlik. Így ebben a filmben, míg mindenki Róbert Gida mentőexpedíciójában vesz részt, Füles megpróbál újdonsült farokpótlóival boldogulni, több-kevesebb sikerrel, és mikor a többiek bajba kerülnek, csak Malackán múlik, hogy sikerül-e kihúznia a barátait a csávából, és szembenéznie a titokzatos, félelmetes szörnyeteggel, mely mindannyiukat veszéllyel fenyegeti. Közben egy mellékszálon, Micimackó mindennél jobban szeretne mézet szerezni, ám Róbert Gida megmentésével kell törődnie, így a lemondás komoly próbatételnek ígérkezik számára...
A végén persze minden jóra fordul: Róbert Gida épségben visszatér a barátaihoz; kiderül, hogy a Rögvest mely Róbert Gida levelében szerepelt, cseppet sem egy szörny, hiszen ő azt írta, "visszajön, rögvest". Micimackó szerencsésen megtalálja Füles farkát, ami egész végig Bagoly csengőzsinórját helyettesítette. Visszajuttatja a csacsinak, aki nagyon boldog hogy visszakaphatta. Micimackó jutalma természetesen nem marad el; egy gigantikus, mézzel teli csupor lesz munkájának édes gyümölcse.